Jadłospis od 26.06.2023r. do 30.06.2023r.
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
26.06.2023 Poniedziałek |
Pieczywo mieszane (gluten pszenny i żytni) z masłem ( mleko) jajkiem gotowanym (jaja) sałatą lodową, pomidorem
Kawa Inka |
Zupa brokułowa z ziemniakami i koperkiem ( seler, mleko)
Kompot porzeczkowy, woda źródlana
|
Chleb wiejski ( gluten pszenny) z masłem (mleko) kiełbasą podsuszaną, ( soja, gorczyca) ogórkiem, papryką Herbata z cytryną |
27.06.2023 Wtorek |
Weka (gluten pszenny) z masłem (mleko) twarożkiem (mleko) z ogórkiem szczypiorkiem Kakao z mlekiem (mleko, kakao)
|
Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki ( seler, mleko)
Kompot truskawkowy, woda źródlana |
Weka (glutem pszenny) z masłem (mleko) dżemem truskawkowym Herbata owocowa
|
28.06.2023 Środa
|
Pieczywo mieszane (gluten pszenny i żytni) z masłem (mleko) szynką (soja, gorczyca) papryką, sałatą masłową Kawa Inka (mleko)
Jabłka |
Krupnik z natką pietruszki (mleko, seler)
Kompot śliwkowy, woda źródlana |
Sok owocowo-warzywny |
29.06.2023 Czwartek |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko) weka (gluten pszenny) z masłem (mleko) kremem czekoladowym ( mleko, kakao)
|
Rosół z makaronem (gluten pszenny, jaja, seler)
Kompot wieloowocowy, woda źródlana |
Deser z kaszy manny (gluten pszenny, mleko) z syropem malinowym
|
30.06.2023 Piątek |
Pieczywo mieszane (gluten pszenny i żytni)
Herbata z cytryną
|
Zupa pomidorowa z ryżem i koperkiem (gluten pszenny, mleko, seler)
Kompot rabarbarowy, woda źródlana |
Jogurt owocowo-biszkoptowy (mleko, gluten pszenny )
|
*Treści w nawiasie zawierają alergeny
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie
Dyrektor Intendent Szef Kuchni